Tygodnik „Polityka" zasmakował w blogach. Do grona bloggerów Polityki, czyli Edwina Bendyka, Daniela Passenta i Adama Szostkiewicza, dołączył Piotr Adamczewski, redaktor wydań i jednocześnie krytyk kulinarny - informuje tygodnik w swoim elektronicznym newsletterze.
„Gotuj się" to blog, w którym autor, genialny gawędziarz, będzie dzielił się z internautami swoimi kulinarnymi pasjami, a ma ich wiele, o czym mogą przekonać się słuchacze jego felietonów w radiu Tok FM.
Słucham go regularnie i uważam za jednego z najlepszych specjalistów win w Polsce. Jeden z pierwszych wpisów to „Alfabet moich ulubionych win", w którym przeważają, ku mojemu zdziwieniu, wina włoskie, a nie francuskie i nie ma nawet jednego Pomerola. Lubię go słuchać w radiu, będę więc też - na ile mi czas pozwoli - czytelnikiem jego bloga.
Z jego notki biograficznej, można dowiedzieć się, że Piotr Adamczewski to autor książek kucharskich pt. “Wielki świat od kuchni”, “Smakosz wędrowny”, “Męskie gotowanie”, “Krwawa historia smaków”, “Rok na stole” oraz “Wielkiej księgi drinków i koktajli”. Współautor dziesięciu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic pt. “Za stołem”.
Gotuje od 35 lat. Skończył kurs sommelierów w Bordeaux.
A więc na zdrowie Panie Piotrze!
> Tag: internet, blog
„Gotuj się" to blog, w którym autor, genialny gawędziarz, będzie dzielił się z internautami swoimi kulinarnymi pasjami, a ma ich wiele, o czym mogą przekonać się słuchacze jego felietonów w radiu Tok FM.
Słucham go regularnie i uważam za jednego z najlepszych specjalistów win w Polsce. Jeden z pierwszych wpisów to „Alfabet moich ulubionych win", w którym przeważają, ku mojemu zdziwieniu, wina włoskie, a nie francuskie i nie ma nawet jednego Pomerola. Lubię go słuchać w radiu, będę więc też - na ile mi czas pozwoli - czytelnikiem jego bloga.
„Mój blog będzie podsuwał rady, będzie też służył jako przewodnik weekendowy po lokalach, przewodnik po sklepach, targach. Będzie to taki internetowy Smakosz na co dzień i od święta. Nie zapomnę też o absolutnie niezbędnej rubryce - Współczesny savoir vivre. Blog będzie zapisem lektur, podróży, godzin spędzonych nad garnkiem, czasu przygotowań przyjęć dla rodziny i przyjaciół" - pisze Adamczewski.
Z jego notki biograficznej, można dowiedzieć się, że Piotr Adamczewski to autor książek kucharskich pt. “Wielki świat od kuchni”, “Smakosz wędrowny”, “Męskie gotowanie”, “Krwawa historia smaków”, “Rok na stole” oraz “Wielkiej księgi drinków i koktajli”. Współautor dziesięciu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic pt. “Za stołem”.
Gotuje od 35 lat. Skończył kurs sommelierów w Bordeaux.
A więc na zdrowie Panie Piotrze!
> Tag: internet, blog
Komentarze